Over MusiChiaLee:

Wie is MusiChiaLee

Chiara van der Lee

Chiara van der Lee

Over mij: Mijn naam is Chiara van der Lee, ik ben 22 jaar en ben een half Siciliaanse- maar geboren en getogen Arnhemse! Ik ben zangeres, gitarist en songwriter.  Van 2013 tot 2015 studeerde ik Podiumkunsten Muziek op het Rijn IJssel in Arnhem. De twee jaar aan ervaring die ik daar heb opgedaan waren een goede basis voor mij als (uitvoerend) muzikant in de muziekindustrie. Sinds april 2019 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam als muziekleraar en geef ik les aan kinderen tussen de 4-12 jaar. Dit doe ik nu vooral bij verschillende Kinderopvang vestigingen waarvoor ik leuke lespakketten gebruik die zijn samengesteld door  https://www.walkaplank.nl/ (zie: https://wereldsemuziek.nl/)

Wat betekent MusiChiaLee? : Mijn hoofd maakt mijn hele leven al woordgrapjes, samenvoegingen en woordspelingen. Helaas kon ik met mijn eigen naam nooit erg veel verzinnen... Tot nu! Zoals in de titel is beschreven spreek je MusiChiaLee uit als "Mju-Sik-Kja-Lie", een samenvoeging van het woord "Musically" en mijn naam "CHIAra van der LEE".

Mijn eerste instrument: Rond mijn 8e kreeg ik de akoestische kindergitaar van mijn zus in bruikleen. Mijn zus speelde namelijk geen gitaar en de gitaar van mijn vader was veel te groot voor mij. Rond mijn 10e kon ik een paar akkoorden spelen en begon ik daar een beetje bij te zingen. Een grappig feitje: ik kon tot mijn 14e geen zuivere noot zingen. Gelukkig heeft dat er niet voor gezorgd dat ik muziek opgaf en is muziek nu zelfs mijn beroep!

Huidige instrumenten: Akoestische gitaar, Zang, Elektrische gitaar, Basgitaar, Piano (basis)

Wat MusiChiaLee doet: Tijdens het geven van lessen heb ik heel veel inspiratie opgedaan en ben ik aan de slag gegaan met het samenstellen van eigen lespakketten, cursussen en ben ik bezig met het uitwerken van andere leuke projecten. (Voor meer informatie over mijn aanbod, zie de pagina Aanbod)

Wat ik nog meer doe: Sinds februari 2017 vorm ik samen met Kevin Riviere een akoestisch duo bij Dollars Live in Arnhem waar we akoestische covers spelen. Het eerste jaar speelden wij elke zaterdag op de vooravond, en vanaf februari 2018 speelden wij elke even week tussen 22:00 en 23:00. 
Sinds een aantal maanden speel ik ook regelmatig solo in Dollars Live. Dit geeft me de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen en is tegelijkertijd ook weer een leuke nieuwe ervaring. Naast optreden in Dollars heb ik mij de afgelopen jaren beziggehouden met verschillende projecten (zie de pagina Projecten)


 
 
 
Info
Instagram